وکیل را چگونه انتخاب کنیم ؟

وکیل داشتن در عصر حاضر با توجه به تصویب قوانین و مقررات فراوان و متعدد موضوعی ضروری است. هیچکس نمی تواند به قوانین و مقررات احاطه داشته باشد مگر اینکه وکیل دادگستری و یا حقوقدان باشد. شاید پیش آمده باشد که به وکیل نیاز داشته باشید. وکالت شما را بر عهده بگیرد و از حقوق شما دفاع نماید. ولی ممکن است آگاهی لازم را نداشته باشید که به چه نحو شروع کنید. انتخاب او سخت و پیچیده نیست. شما هم می توانید با آشنایی به مقوله وکالت به راحتی وکیل داشته باشید که از حق و حقوق تان دفاع نماید .

قبل ورود به این موضوع می بایست تعریف و شناختی از وکیل دادگستری ، موکل ، وکالت و وکالتنامه داشت و با آگاهی بیشتر او را انتخاب نمود .

وکیل

وکیل کسی است که به موجب قرارداد وکالت نایب انجام امری تعیین می شود. برای پیگیری امور اداری و اموری که مربوط به دادگاه نباشد ، میتوان به هر فرد حتی وکیل دادگستری وکالت داد. ولیکن برای وکالت جهت پیگیری و دفاع از پروندهها در دادگاه، دادسرا و شورای حل اختلاف میبایست به وکیل دادگستری وکالت داد .

وکیل دادگستری

وکیلی است که عضو کانون وکلا یا عضو مرکز وکلا (مرکز مشاوران) است. شغل او وکالت می باشد. وکلای دادگستری در حالت کلی به دو گروه پایه یک و پایه دو تقسیم می شوند :

  • وکلای پایه یک دادگستری : بیشترین موضوعات حقوقی و کیفری در حیطه کاری و کالتی این وکلا می باشد .
  • وکلای پایه دو دادگستری : حیط کاری و وکالتی این گروه از وکلا از وکلای پایه یک قدری کمتر است. به جز تعدای از موضوعات ، می توانند در اکثر پرونده ها وکالت نمایند.
  • کار آموزان وکالت : این گروه نیز تحت نظارت وکیل سرپرست خود می توانند در برخی پرونده ها وکالت نمایند .

موکل

موکل شخصی است كه به دیگری وكالت انجام امري را می دهد. در مراجعه به وکیل دادگستری موکل می تواند شخص حقیقی اعم از یک یا چند نفر باشد. همچنین موکل می تواند شخص حقوقی مانند شرکت باشد. در شرکت ها مدیر عامل و یا دارندگان حق امضاء باید با مدارک لازم و حدود اختیارات کامل، مجاز به وکالت دادن به او باشند .

وکالت

معني لغوي وكالت تفويض و واگذار نمودن است. در اصطلاح حقوقي وكالت قراردادی است كه به موجب آن يكي از طرفين ، طرف ديگر را براي انجام امري نايب خود مي نمايد. برای وکالت در ادارات و پیگیری امور اداری وکالت کاری داده می شود. برای وکالت در دادگاه حقوقی ، دادگاه کیفری ، دادسرا ، تجدیدنظر استان ، دیوان عالی کشور ، شورای حل اختلاف و اجرای احکام می بایست به وکیل دادگستری وکالت داد .

مورد وکالت چیست ؟

مورد وكالت امر و يا اموراتی است كه وكيل به نيابت ( نمايندگی ) از طرف موكل خود می بايست انجام دهد. مورد وكالت بايد از اموراتی باشد كه خود موكل بتواند آنرا انجام دهد. مانع قانونی نیز در اين زمينه وجود نداشته باشد. وكيل هم برای انجام آن امر اهليت قانونی داشته باشد . مورد وکالت در وکالتنامه درج می شود.

وکالت در دادگاه ها می تواند شامل وکالت راجع به اعتراض به رأی ، تجدید نظر و فرجام خواهی ، وکالت در مصالحه و سازش ، وکالت در تعیین مصدق و کارشناس ، وکالت در دعوای خسارت ، وکالت در استرداد دادخواست یا دعوا و یا سایر موارد نیز باشد .

وکالتنامه چیست ؟

قرارداد وکالت به موجب وکالتنامه تنظیم می شود. وکالتنامه به طور کلی دو صورت است وکالتنامه وکیل دادگستری و وکالتنامه رسمی.

وکالتنامه وکیل دادگستری بین او و موکل و معمولاً به صورت الکترونیکی تنظیم می شود. این نوع وکالتنامه به طور الکترونیکی تنظیم و به امضاء می رسد. در آن مشخصات و آدرس وکیل و موکل ، موضوع وکالت ، حدود اختیارت وکیل و مبلغ حق الوکاله و شروط قرارداد وکالت درج می شود.

وکالتنامه رسمی در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شود. مشخصات و آدرس وکیل و موکل ، موضوع وکالت ، حدود اختیارات وکیل در آن درج می شود. به امضا و یا اثر انگشت موکل نیز می رسد. این نوع وکالتنامه رسمی اگر صرفاً کاری باشد با توجه به موضوع و حدود اختیارات مندرج در آن ، بیشتر برای انجام و پیگیری کارهای اداری استفاده می شود. با آن نمی توان به طور مستقیم در دادگاه وکالت انجام داد. در صورتی که دارای شرایط لازم باشد، می بایست به موجب آن به وکیل دادگستری وکالت داد.

مجتمعاً و یا منفرداً در وکالت به چه معنی است ؟

ممکن است براي انجام امری دو يا چند وكيل معين شده باشد. در این صورت هيچ یک نمي تواند بدون ديگري و يا ديگران در امري دخالت نمايد. ممکن است وکالت به صورت مجتمعاً و یا منفرداً داده شده باشد. در این حالت هر یک به تنهایی و یا به طور جمعی به همراه وکیل و یا وکلای انتخابی دیگر، می توانند وکالت نمایند .

وکالت در توکیل

وکیلی که از طرف موکل خود اختیار تعیین وکیل دیگر را برای او دارد ، دارای وکالت در توکیل می باشد. اگر وكالت در توكيل نداشته باشد نمی تواند انجام امری را به وکیل ديگری واگذار كند .

طرق انقضای وكالت : با عزل موكل (البته اگر وکالت بلاعزل نباشد) ، با استعفاي وكيل ، با فوت يا جنون موكل و يا وكيل .

طرق منفسخ شدن وكالت : با از بين رفتن متعلق وكالت ، با انجام مورد وكالت توسط خود موكل و یا با انجام عملي از سوي موكل كه منافي با وكالت وكيل باشد .

انواع وکالت

وکالت انتخابی: در این نوع وکالت شخص برای خود و بطور مستقیم وکیل دادگستری تعیین و انتخاب می نماید. هزینه آنرا می پردازد و کسی به جز خود او در انتخاب تصمیم گیرنده نیست. بسیاری از افراد که به وکیل دادگستری مراجعه می کنند و به او وکالت می دهند ، وکالت آنها از این نوع می باشد.

وکالت اتفاقی: افرادی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند مانند لیسانس حقوق ممکن است بخواهند برای بستگان نسبی و یا سببی خود تا درجه دوم از طبقه سوم  وکالت نمایند. در این حالت این امکان وجود دارد که به آنها سه نوبت در سال جواز وکالت اتفاقی داده شود.

وکالت معاضدتی و وکالت تسخیری نیز وجود دارد. موکل در انتخاب وکیل در آنها دخیل نیست. انتخاب بر حسب مورد توسط دادگاه و یا کانون وکلا و یا مرکز وکلا انجام می شود. انتخاب وکیل از طریق مراجع فوق شرایط خاص خود را دارد و از بحث ما خارج است.

نحوه تشخیص دادن وکیل دادگستری

نام و نام خانوادگی او را در قسمت جستجوی وکیل در سایت کانون وکلا یا مرکز وکلا وارد کنید. با سرچ کردن ، وکیل بودن و پایه وکالتی او مشخص می شود.

نحوه انتخاب وکیل دادگستری

از طریق معرفی دوستان و آشنایان معتمد که قبلاً وکیل داشته اند می توانید راجع به او بپرسید و نام و شماره تلفن او را بگیرید.

از طریق جستجو در گوگل می توانید وکیلی در شهر خود بیابید. چنانچه وب سایت داشته باشد به سایت او دسترسی داشته باشید. شاید یکی از دلایلی که در حال حاضر در سایت ما حضور دارید برای انتخاب وکیل باشد. چنانچه می خواهید از وکلای این دفتر وکالت وکیل داشته و یا از مشاوره حضوری و خدمات حقوقی آنها برخودار شوید، برای هماهنگی به تلفن ما تماس بگیرید. 

اگر در سایر استانها ساکن هستید می توانید وکیل دادگستری را از شهر خود و یا شهری که پرونده دارید انتخاب نماید. در غیر اینصورت می توانید از شهر هم جوار و یا از مرکز استان او را انتخاب نماید.

گزینه های مناسب برای انتخاب وکیل

به طور معمول وکلای دادگستری دارای شرایط مناسب برای وکالت هستند. موارد زیر شاخصه های خوبی برای انتخاب وکیل می تواند باشد از جمله تجربه ، سابقه کافی ، پیگیر بودن ، شجاعت بیشتر ، در دسترس بودن ، مقیم بودن در شهر شما و یا شهری که پرونده دارید.

اولین اقدام برای وکالت دادن

ثبت نام در سامانه ثنا

روند ثبت دادخواست ، شکایت و ابلاغ اوراق قضایی و همچنین وکالت دادن به وکیل دادگستری به صورت اینترنتی و الکترونیکی است. برای هر فرد و هر شرکت لازم است که در سامانه ثنا ثبت نام نمایند. درصورتی که تا کنون ثبت نام ننموده اید می بایست با به همراه داشتن اصل کارت ملی و شناسنامه خود به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. برای شرکت ها نیز مدارک شرکت و مدارک شخص دارای سمت و حضور او لازم است. برای اتباع خارجه مدارک هویتی معتبر نیاز است .

مراجعه به دفتر وکالت 

برای مراجعه حضوری ، ابتدا به وکیل و یا به دفتر وکالت وی زنگ بزنید. موضوع پرونده خود را بگویید و مشخص کنید که برای وکالت یا مشاوره حقوقی می خواهید مراجعه کنید و سپس برای حضور وقت بگیرید. در ساعت مقرر با به همراه داشتن مدارک و دلایل خود در دفتر وکالت حضور داشته باشید. در صورت حضور برای مشاوره ، با پرداخت هزینه آن و با بررسی مدارک و دلایل مشاوره حقوقی انجام می شود.

چنانچه برای دادن وکالت مراجعه نموده باشید ، پس از بررسی موضوع و مدارک و قبول نمودن وکالت توسط او مشخص کنید که آیا برای همان مرحله یا برای مرحله بعد هم می خواهید وکالت دهید. در صورت توافق بر سر حق الوکاله و نحوه پرداخت آن می توانید به وی وکالت دهید. وکالتنامه های وکیل دادگستری معمولاً به صورت الکترونیکی تنظیم و امضاء می شود.

حق الوکاله

به دستمزد وکیل حق الوکاله می گویند. حق الوکاله می تواند طبق تعرفه باشد و یا به صورت توافقی بین وکیل و موکل تعیین شود. خواهان در صورت داشتن وکیل می تواند حق الوکاله وکیل را طبق تعرفه و به موجب مواد 515 و 519 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی از خوانده مطالبه نماید. در صورت صدور حکم قطعی به نفع خواهان ، علاوه بر خواسته و خسارات دادرسی حق الوکاله نیز طبق تعرفه از محکوم قابل وصول خواهد بود .

قرارداد مالی نحوه پرداخت حق الوکاله

برای نحوه پرداخت حق الوکاله چه به صورت نقد و یا اقساط، قرار داد مالی گزینه مناسبی خواهد بود. در قرارداد مالی نام و مشخصات وکیل ، موکل ، موضوع پرونده ، مبلغ حق الوکاله ، نحوه پرداخت و سایر شروط درج می شود و به امضای طرفین می رسد.

بهتر است مشخص شود برای کدام موضوع و برای چه مرحله از مراحل رسیدگی می خواهید به وکیل دادگستری وکالت دهید. چنانچه وکالت برای تمام مراحل رسیدگی به یک پرونده باشد، بهتر خواهد بود که مشخص شود به هر یک از مراحل رسیدگی پرونده چه مبلغ حق الوکاله تعلق می گیرد و به طور شفاف در قرارداد مالی درج شود. همچنین اگر می خواهید برای چند پرونده وکالت دهید، در قرارداد مالی مشخص کنید که حق الوکاله هر پرونده چه مبلغ است و به هر مرحله آن نیز چه مبلغی از حق الوکاله تعلق دارد.

هزینه های دادرسی

به هزینه های دادرسی شامل هزینه های دادخواست و ضمائم آن و یا هزینه ثبت دادخواست و هزینه کارشناسی نیز باید توجه داشت. چنانچه نیاز به پرداخت هزینه دادرسی و یا کارشناسی باشد چه اینکه وکیل داشته باشید و یا اینکه خودتان به تنهایی پرونده را پیگیری نماید می بایست آنها را پرداخت نماید.

وکلا و وکالت در دادگاهها

 وکالت در دادگاه ها و دادسرا ها توسط وکیل دادگستری انجام می شود. او می تواند در کلیه مراحل رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری حضور داشته باشد. هر شخص می تواند با مراجعه به وكيل دادگستری برای شورای حل اختلاف ، دادسرا، دادگاه کیفری ، دادگاه حقوقی ، دادگاه خانواده وکالت بدهد. همچنین می تواند برای دادگاه تجدید نظر استان ، دیوان عالی کشور ، اجرای احکام مدنی و یا کیفری به وکیل دادگستری وکالت اعطا نماید.

اقامه دعوي حقوقي و يا كيفري نسبت به هر موضوعي معمولاً يكبار قابليت طرح را دارد. مگر موضوعات و يا مواردي كه از اين قاعده مستثني هستند. كسب اطلاعات لازم از طريق مشاوره حقوقي و يا اعطای وکالت به وكيل دادگستري مي تواند در حل مشكلات بوجود آمده مفيد و یا مؤثر باشد . البته مشاوره با وكيل فقط مختص بروز مشكلات حقوقي نیست. قبل از اقدام به امري و پيش آمدن مشكلات نیز مي توان با وكيل پایه یک دادگستری مشاوره داشته و علاج واقعه را قبل از وقوع نمود .

محاکم و دادسراها مکلفند حق دفاع متهمان و مشتکی عنهم را رعایت نموده و فرصت استفاده از وکیل دادگستری و کارشناس را برای آنان فراهم نمایند. کلیه دادگاهها و دادسرا ها مکلف به پذیرش وکیل دادگستری می باشند. وکیل دادگستری در موضع دفاع از احترام و تأمینات شغل قضا بر خوردار می باشند .

منظور وکیل دادگستری است که بر اساس تجربه و علاقه ، حسب مورد بیشتر تمایل به وکالت و مشاوره در مورد پرونده های حقوقی یا کیفری و یا خانواده دارد. اگرچه وی می تواند در هر سه موضوع حقوقی ، کیفری و یا خانواده وکالت و یا مشاوره نماید .

منظور وکیلی است که بر حسب تجربه و علاقه ، وکالت و یا مشاروه حقوقی در خصوص پرونده ها و موضوعات ملکی و املاک را بر عهده می گیرد . مشارکت در ساخت ، الزام به تنظیم سند رسمی ، تحویل آپارتمان ، فسخ مبایعه نامه ، خلع ید ، تخلیه ملک مسکونی در این ردیف جای دارند.

وکیل تهران

منظور از وکیل تهران ، وکیلی است که محل فعالیت و دفتر وکالت او بر اساس پروانه وکالت تهران می باشد. در تهران مشغول به وکالت و مشاور حقوقی است و تمرکز وکالتی او در تهران است. اگرچه می تواند در سایر شهرها نیز انجام وکالت نموده و مشاوره حقوقی ارائه نماید .

انتخاب وکیل

انتخاب وکیل

پس از اطلاع از موارد فوق، انتخاب وکیل آسان بوده و می توانید وکیل خود را انتخاب نمایید. چنانچه نیاز به وکیل دارید و می خواهید از خدمات حقوقی وکلای پایه یک دادگستری و با تجربه این دفتر نظیر وکالت ، مشاوره حقوقی ، تنظیم دادخواست و لوایح دفاعیه ، تنظیم لایحه تجدیدنظر خواهی و اعتراض به رأی و مطالعه پرونده بهره بگیرید می توانید جهت تعیین وقت با شماره تلفن دفتر وکالت در پایین این صفحه تماس بگیرید.

تلفن دفتر وکالت

تلفن دفتر وکالت در تهران
برای تماس جهت تعیین وقت و
مراجعه حضوری به دفتر وکالت
بر روی شماره تلفن کلیک کنید

شبکه های اجتماعی وکیل